Indien jij een ondernemer bent, heb jij wellicht al eens gehoord van de term ‘backlinks’. De backlinks zijn onderdeel van linkbuilding. Als ondernemer kun je behoorlijk profiteren van deze seo strategie. Het aantal bezoekers op jouw website zal sterk toenemen en bovendien zal de vindbaarheid van jouw website zal verbeteren. Dat klinkt zeer positief, toch?

Linkbuilding is inmiddels een heuse trend geworden onder de huidige ondernemers. De internationale seo strategie maakt het mogelijk jouw concurrenten een stap voor te zijn en de potentiële kopers voor jou te winnen. Ben jij benieuwd hoe linkbuilding werkt en welke voordelen deze strategie jou biedt? Lees snel verder.

Wat zijn backlinks?

Hoogstwaarschijnlijk heb jij al eens een backlink gespot op het internet. Backlinks zijn linkjes op website A die de klant doorverwijzen naar website B, indien de klant op het linkje klikt. Het is jou vast weleens overkomen dat jij een artikel las, waarbij een linkje werd toegevoegd die jou direct naar het betreffende product stuurde. Dit linkje wordt beschouwd als backlink.

Waarom zijn backlinks belangrijk?

In de introductie kwam het al een klein beetje naar voren. Backlinks kunnen jou, als ondernemer, helpen bij het verkrijgen van meer bezoekers op jouw website en een betere vindbaarheid.

Hoe meer backlinks naar jouw website verwijzen, hoe beter Google jouw website beoordeeld. Bij een positieve beoordeling zal jouw website hoger in de zoekresultaten van Google staan. Het plaatsen van veel backlinks zal uiteindelijk leiden tot een goede vindbaarheid van jouw website, doordat jouw website steeds hoger in de zoekresultaten wordt getoond.

Bovendien zullen de bezoekers van website A, waar de backlink op geplaatst is, ook sneller op jouw website (website B) terechtkomen. Zij hoeven immers enkel op het linkje te klikken en zullen vervolgens in aanraking komen met jouw website. Hierdoor zal ook het aantal websitebezoekers sterk toenemen.

Hoe kom je aan backlinks?

Wellicht ben jij inmiddels zeer nieuwsgierig geworden naar de manier waarop jij backlinks kunt verkrijgen. Het is mogelijk om diverse websites te benaderen voor een samenwerking, waarbij jij het recht krijgt een backlink op hun website te plaatsen die verwerkt zal worden in een artikel. Daarnaast is linkbuilding uitbesteden ook een mogelijkheid om backlinks te verkrijgen, al zullen hierbij de experts aan de slag gaan om jouw website te optimaliseren. Er zijn diverse bedrijven die beschikken over experts op het gebied van internationale zoekmachine optimalisatie en bereid zijn om jou te helpen bij het verkrijgen van meer backlinks.