Er zijn zoveel verschillende soorten stickers; teveel om uit te kiezen. Kinderen gebruiken ze op allerlei leuke manieren, maar ook volwassenen kunnen er veel plezier aan beleven. Lijkt het jou ook leuk om meer te leren over allerlei stickers en wat je allemaal met ze kunt doen? Deze leuke tips zijn speciaal voor jou, zodat jij er ook mee aan de slag kunt!

Wat voor stickers zijn er en wat kun je ermee doen?

Je hebt natuurlijk de stickers die we allemaal wel kennen; de ‘normale’ stickers die je als kind ergens op plakte, vooral op plekken waar het niet mag maar ook in poëzie albums, vriendenboekjes en op de tekeningen die we maakten als kind. Maar er zijn ook raamstickers. Deze zijn statisch geladen en hebben dus geen lijm nodig om te blijven plakken aan het raam. Er zijn ook mooie textiel stickers te koop, die je op je kleding kunt plakken. Dit is heel eenvoudig te doen en ze worden voor een kortdurend gebruik ingezet. Wat leuk is met deze plakkers is dat ze makkelijk te verwijderen zijn van je kleding en dat er geen lijmresten achterblijven, want dat is zonde van het kledingstuk.

Stickers kun je ook laten bedrukken. Misschien heb je wel een bedrijf en wil je reclame maken. Dat kun je doen door voor stickers bedrukken te kiezen. Ook zijn er magneet stickers te verkrijgen, die je op ijzeren oppervlaktes kunt bevestigen. Ze zijn er snel vanaf te halen en laten geen beschadiging achter. Maar er zijn er nog meer: onder andere reflecterende stickers. Zo ben je goed zichtbaar. Er zijn ook papieren stickers, kentekenplaat stickers, stickers speciaal voor barcodes en nog veel meer.

Ga gewoon lekker plakken en maak plezier

Belangrijk is natuurlijk dat je plezier hebt bij het plakken van stickers, voor welke sticker je dan ook kiest. Het is leuk om met je kind aan de eettafel of knutsel tafel te gaan zitten met een berg knutselmaterialen (stickers horen daar uiteraard ook bij) en om helemaal los te gaan. Als je dan samen wat kleding wilt gaan bestickeren, is dat superleuk en leer je om samen op een andere manier met de verschillende stickers die er op de markt zijn, om te gaan. Als het om meer zakelijke stickers gaat, zoals met de stickers die je kunt bedrukken of magneetstickers die je op auto’s kunt bevestigen dan is het goed om jezelf wat beter in te lezen hierover, zodat je precies weet waar je aan begint.

Stickers zijn hartstikke leuk voor jong en oud

Wat voor stickers je ook kiest, het is gewoon leuk om met ze aan de slag te gaan. De vrolijke kleurtjes, alle manieren waarop je ze kan gebruiken: het fleurt de boel op en geeft je een glimlach op je gezicht. Het is leuk om met het gezin een keer een stickermiddag in te plannen en te ervaren hoe leuk het is!