Social media zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven: bijna iedereen is er wel actief op en we gebruiken het voor ontelbaar veel doeleinden. Daarom is het ook de ideale plek om nieuwe klanten aan je te binden en is social media marketing inmiddels een must als je je concurrentie bij wil benen. Door deze populariteit schieten ook de social media marketing bureaus uit de grond. Wat zo’n bureau precies doet, lees je in dit blog.

Strategie bepalen

Wanneer je de hulp van een social media marketing bureau inschakelt, is hun eerste stap het plannen van een passende strategie. Wat past er allemaal bij jouw bedrijf? Wat zijn je doelstellingen? Wie wil je bereiken? Op welke social media is deze doelgroep actief? Hoe ziet de markt eruit: wat doen je concurrenten bijvoorbeeld? Er wordt gekeken naar een passende vormgeving, maar ook de inhoud moet goed bij jouw onderneming aansluiten.

Campagne uitrollen

Na vooronderzoek te hebben gedaan, is het tijd voor het echte werk: er wordt een campagne uitgerold. Er wordt content gecreëerd die aansluit bij jouw doelgroep. Dat kan content zijn met veel tekst, maar vaak gaat het ook gepaard met bijpassende visuals in de vorm van afbeeldingen of zelfs filmpjes. Deze content wordt vervolgens op een of meerdere social media kanalen gepost rond een tijdstip waarop je doelgroep het meest actief is.

Monitoren

Daarna is het zaak om de boel in de gaten te houden. Slaat de campagne aan of niet? Door Key Performance Indicators (KPI’s) zoals likes en de click-through rate in de gaten te houden, krijg je een idee van hoe geslaagd de gekozen strategie is. Wanneer de resultaten naar tevredenheid zijn, is er niks aan de hand. Wanneer ze echter tegenvallen, kan je altijd nog bijsturen door hier en daar bepaalde minder succesvolle aspecten aanpassen.