Het jaar 2023 komt er bijna aan, 2022 bleek een onzeker jaar, waarin veel onbekende factoren van invloed waren op het Nederlandse bedrijfsleven. De oorlog in Oekraïne, de nog aanwezige Corona crisis, het was een lastig jaar. In 2023 verwacht het CBS dat de inflatie een stuk lager uitvalt dan in 2022. Voor bedrijven blijft het wel belangrijk om in te spelen op kansen en bedreigingen die in 2023 nog steeds bestaan. 

Digitalisering

Een belangrijke ontwikkeling die al een aantal jaren in gang is, is een eigen webapp laten maken. Met het ontwikkelen van een eigen gepersonaliseerde webapplicatie worden bedrijfsprocessen steeds eenvoudiger en leuker. Een webapplicatie werkt als een interactieve website en werken via het internet. Veel bedrijven zijn in de Corona tijd overstapt naar eigen applicaties omdat het gebruik van een webapplicatie de mogelijkheid tot het thuiswerken vereenvoudigd. Er is geen verbinding meer nodig met een server, werknemers kunnen online bij hun database. Webapplicaties worden ook veel gebruikt voor administratieve, e-mail en CRM-functionaliteiten.

Voorraden en duurzaamheid

Waar bedrijven in het verleden vaak werkten met grote voorraden liggen de kansen in 2023 vooral op het flexibel blijven in voorraden. Geen eigen opslag maar het werken met leveranciers kan een voordeel bieden voor bedrijven. De hoge grondprijzen kunnen vermeden worden wanneer er geen ruimte meer nodig is voor veel opslag. Andere kansen liggen op het duurzaam ondernemerschap. Denk hierbij aan de maatschappelijk betrokkenheid van een bedrijf en de mogelijkheid tot klantenbinding door deze binding. Het milieu is een steeds belangrijkere factor voor consumenten, hier liggen voor bedrijven door het slim in te zetten op deze trend zeker mogelijkheden. 

Personeel 

Een belangrijke bedreiging die al enige tijd bezig is, is het aantrekken van personeel. Maar niet alleen het vinden van personeel maar ook het houden van personeel is een belangrijke factor. De huidige generatie werknemers blijft niet snel meer vijftien jaar bij een bedrijf werken. Als bedrijf is het dan ook belangrijk om hier al rekening mee te houden. Kijk eens goed naar de secundaire arbeidsvoorwaarden die je kunt bieden als bedrijf. Zijn er daarnaast ook nog mogelijkheden waardoor een werknemer zich langer aan een bedrijf verbindt? Denk hierbij aan het aanbieden van opleidingen. Maar ook het bieden van het hybride werken uit paragraaf 1 is hiervoor belangrijk.