Over het algemeen zien we dat steeds meer handelingen online plaatsvinden. Zo worden veel aankopen via het internet gedaan, wordt social media als maar belangrijker en belangrijker en worden ook veel zakelijke producten via het internet besteld. Door deze opkomst is het voor winkels belangrijk om ook online actief te zijn en producten te voorkopen. Je kan de winkels verdelen in twee onderdelen, namelijk b2c (business to consumer) en b2b (business to business) winkels. Doordat de b2b winkels steeds meer voorkomen en als maar belangrijker worden, hebben wij gekeken naar het belang van een b2b webshop voor jouw bedrijf. In dit artikel vertellen we daar meer over.

Wat is een b2b webshop?

Een b2b webshop is een webshop die gericht is op de verkoop van zakelijke producten, zoals bedrijfskleding. Zo’n webshop is dan ook anders als een consumentgerichte webshop. Dit komt doordat zakelijke klanten een heel ander inkoopproces hebben als de normale consument. Natuurlijk verwachten b2b klanten ook dat de webshop gemakkelijk te gebruiken is en voor een goede koopervaring zorgt, maar er zijn toch nog verschillen. Een b2b webshops stelt namelijk andere eisen, zo kopen veel b2b frequent grote hoeveelheden aan producten. Hierdoor is het belangrijk dat ze snel een eenvoudig de producten kunnen bestellen die ze nodig hebben. Wanneer dit niet makkelijk en snel gaat, kan het proces van de onderneming fout lopen en dit moet worden voorkomen.

Software

Om het beste uit een b2b webshop te halen is het enorm belangrijk dat je gebruikt maakt van de juiste software. Er zijn verschillende webshop b2b software mogelijkheden op de markt en daarom is het belangrijk dat je goed kijkt naar welke software het beste bij jouw doel past. Wanneer je op zoek gaat naar een goede software is een van de uitgangspunten het aantal producten dat je wilt aanbieden op de webshop.

Uitbesteden

Het maken van een goede b2b webshop is niet voor iedereen even makkelijk. Wanneer je zelf weinig ervaring hebt met programmeren en het maken van webshops, dan kan het dan ook handig zijn om het maken van zo’n webshop uit te besteden aan een specialist. In Nederland zijn er verschillende marketingbureaus die de perfecte webshop kunnen maken voor jou. Wanneer je op zoek gaat naar een goede partner is het belangrijk om te kijken of ze gebruik maken van de software waar jij mee wilt werken. Zo voorkom je narigheid in de toekomst. De prijzen van een b2b webshop maken zullen enorm verschillen per bureau, maar je kan er van uit gaan dat je hiervoor wel een paar honderd tot een paar duizend euro kwijt kan zijn, afhankelijk van de kwaliteit en grootte van de webshop.

Een webshop is tegenwoordig ook in de b2b wereld enorm belangrijk om het aantal verkopen hoog te houden. Wanneer je geen webshop hebt loop je simpelweg een stap achter op de concurrentie. Twijfel dus niet en maak een goede, gebruiksvriendelijke webshop voor jouw bedrijf!