Via domeinmagazijn.nl kun je een bestaande domeinnaam kopen die bij jouw project of onderneming aansluit. Op de website kun je domeinnamen vinden in verschillende categorieën, zoals sport of zakelijk, maar ook technologie, reizen of financieel. Een domeinnaam is een URL voor een website. Het voordeel van een bestaande domeinnaam kopen is dat er al interactie is met de URL en je meer bezoekers naar je webpagina trekt dan met een nieuwe domeinnaam. Bovendien is het bijna niet meer mogelijk om een nieuwe domeinnaam te vinden.

Hoe het werkt

Als je een domeinnaam vindt die je graag wil kopen, stuur je een mail waarin je kenbaar maakt dat je interesse hebt voor deze domeinnaam. Vervolgens ontvang je een factuur voor de overnamevergoeding. Als je betaald hebt, krijg je een token toegestuurd zodat je de domeinnaam kunt overschrijven en verhuizen. Een token is een code van 12 letters en cijfers waarmee je verhuizing en overschrijving van de betreffende domeinnaam kunt autoriseren. Als je eigenaar bent van een domeinnaam maar het token kwijt bent of vergeten bent, kun je deze opvragen bij de internetprovider.

Prijsbepaling

De waarde van een domeinnaam is afhankelijk van verschillende factoren. Zo is een kortere domeinnaam meer waard, omdat dit gemakkelijker te onthouden is en zodoende sneller bezoekers zal trekken. Ook het jaar van registratie van de domeinnaam, de marketingwaarde en het zoekvolume spelen een rol. Tot slot is er de kwestie van vraag en aanbod. Een domeinnaam kopen doe je namelijk van anderen die de domeinnaam of domeinnamen in het bezit hebben. De verkoper bepaalt de prijs op basis van de vraag naar de betreffende domeinnaam. Op de website vind je domeinnamen vanaf € 175, maar de prijzen kunnen oplopen tot € 5500.

Waar op letten

Het moment van registratie van de domeinnamen die worden aangeboden ligt net zo ver uiteen als de prijzen. De registratiejaren beginnen vanaf de vorige eeuw en zijn te vinden tot aan het huidige jaar. Dit betekent niet direct dat de oudste domeinnamen ook het duurst zijn. De andere factoren hebben hier namelijk ook voldoende invloed op. Op de website worden meer dan 1500 domeinnamen aangeboden. Je activeert een website met gebruik van de diensten van een internetprovider. Zij kunnen ook een mailadres verschaffen. Zorg dat je een betrouwbare internetprovider uitkiest. Je vindt deze door te letten op certificaten en te controleren of de provider is aangesloten bij een brancheorganisatie.