Wil jij meer weten over de mogelijkheden op het gebied van natuurlijke geluidsisolatie? Dan is deze blog precies wat je nodig hebt. Na het lezen van deze blog zijn al je vragen gegarandeerd beantwoord. Lees dus snel verder!

Wat is natuurlijke geluidsisolatie?

Als je geluidsisolatie nodig hebt om geluid in een omgeving te verminderen, of je eigen geluid minder hoorbaar te maken voor de buitenwereld, is natuurlijke geluidsisolatie een prima optie. Voorbeelden hiervan zijn steenwol en glaswol. Deze materialen beschikken namelijk over een open structuur. Het voordeel daarvan is dat het materiaal geluiden makkelijker op kan nemen. Dit zorgt ervoor dat geluiden gedempt worden. Ideaal voor op kantoor of andere werkruimtes, of bijvoorbeeld een studio!

Belang van natuurlijke geluidsisolatie

Een slechte akoestiek in een ruimte kan ontzettend storend zijn. Niet alleen zorgt het voor veel galm, ook vermindert het de concentratie en het mentale welzijn. Zo is werken of studeren in een ruimte waar de akoestiek niet in orde is erg lastig. Een goede akoestiek zorgt dan ook voor meer rust en beter klinkend geluid. Een goede geluidsisolatie is dan ook niet alleen belangrijk op plekken waar men zich moet kunnen concentreren, ook in sommige openbare ruimtes als restaurants en concerthallen. Een goede geluidsisolatie verbetert deze akoestiek en maakt het prettiger om in ruimtes aanwezig te zijn.

Waarom kiezen voor natuurlijke geluidsisolatie?

Kiezen voor natuurlijke geluidsisolatie brengt diverse voordelen met zich mee:

  • Sterk geluidsisolerend tot wel 95% geluidsabsorberend;
  • Gezond wonen;
  • Bevat geen schadelijke stoffen;
  • Aangenaam leefklimaat;
  • Ademend;
  • Vochtregulerend;
  • Luchtdicht;
  • Bescherming tegen winterkou en zomerhitte.

Akoestiek verbeteren met natuurlijke geluidsisolatie

Er zijn diverse vormen van natuurlijke geluidsisolatie die gebruikt kunnen worden om de akoestiek te verbeteren. Naast de eerder genoemde steenwol en glaswol kun je ook kiezen voor andere vormen van geluidsisolatie, zoals met vlokkenschuim, foamplaten of Gyproc platen. Deze materialen zijn wel minder duurzaam dan echte natuurlijke geluidsisolatie. Daarnaast is natuurlijke geluidsisolatie ook zeer geschikt als materiaal dankzij de natuurlijke vezels, die geluid optimaal absorberen en dempen.

Nog meer weten over natuurlijke geluidsisolatie, of natuurlijke verf? Bezoek dan de website van eco-bouwmaterialen.nl!